Σώζοντας ανθρώπινες ζωές στις ακτές της Λέσβου

Εδώ στον Μόλυβο, νοιώθω πόσο μεγάλη αξία έχει ο άνθρωπος για τον άνθρωπο...
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
2225 προβολές
 

 Μάνια Μπικώφ ΙΑΝ 21. 2016
από Μάνια Μπικώφ
Την κοιτώ και την ξανακοιτω αυτή τη φωτογραφία και είναι σα να με βλέπω σε 10 χρόνια από τώρα... Θαρρώ τα μάτια θα έχουν πάντα αυτή τη λάμψη ακόμη κι αν οι ρυτίδες γεμίζουν το πρόσωπο...Κι αυτό,γιατί στη δική μου ζωή,το τελευταίο που με απασχολεί είναι το έξω μου.. Παλεύω πάντα για το μέσα μου, να είναι καλά, να νοιώθει πληρότητα, να νοιώθει ευτυχία.

Εδώ, στη Λέσβο, σήμερα κλείνουμε με την ναυαγοσωστική μας ομάδα 70 μέρες (από εδώ και η φωτογραφία από τον φίλο φωτογράφο Neal Mcqueen που λατρεύει το ασπρόμαυρο,αντίθετα από μένα που ζω για το έντονο χρώμα.. Με παρασύρει παρόλα αυτά αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία, γιατί είμαι τόσο πολύ εγώ).

70 μέρες, που καθεμία από αυτές είναι μια τεράστια εμπειρία ζωής...είμαστε εδώ και προσφέρουμε καθημερινά όλο τον εαυτό μας στο έργο που υπηρετούμε και εισπράττουμε τόση πολύ ευγνωμοσυνη και αγάπη από όλους, που οτιδήποτε ο καθένας μας κι αν έχει αφήσει πίσω για να έρθει εδώ, ο,τι κι αν έχει στερηθεί από όσα αγαπάει, αρκεί ένα χαμόγελο από κάθε άνθρωπο που βοηθαμε μια χειραψία, μια αγκαλιά και γεμίζει η ψυχή πληρότητα.

Τόσοι άνθρωποι εδώ, να νοιαζονται, να προσπαθούν, να δίνουν.. χρόνο, χρήμα, τον εαυτό τους, να θελουμε όλοι απλά ένα πράγμα: να έρχονται οι βάρκες  (των προσφύγων) με ασφάλεια, να πατάνε οι άνθρωποι στεριά, στεγνοί, χωρίς φόβο, με ελπίδα..

Έτσι τώρα, εδώ στον Μολυβο, νοιώθω πόσο μεγάλη αξία έχει ο άνθρωπος για τον άνθρωπο, το ένα χέρι για το άλλο... πόσο πολύ έχει ωφεληθει "το μέσα" μας, πόσο καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε, πόσο μεγάλο σχολείο είναι αυτή η εθελοντική προσφορά μας.... Κάθε θυσία που κάνουμε για να είμαστε εδώ, είναι επένδυση στην ψυχή μας...σ'έναν καλύτερο εαυτό μας.

Υπάρχουν χιλιοι λόγοι από όσα καθημερινά βλέπουμε, που μπορεί να σου δημιουργούν εφιαλτες,μα για μένα προσωπικά υπάρχουν άλλοι τόσοι που μπορούν να μας κάνουν να ονειρευομαστε ξανά.

Αυτός ο τόπος μέρα με τη μέρα γίνεται τόπος αισιοδοξίας και ελπίδας κι αυτό με κάνει να πιστεύω όλο και πιο πολύ σε ό,τι κάνουμε εδώ στον 24ωρο εθελοντικό ναυαγοσωστικο σταθμό μας στο Λιμαντζικι, στον Μόλυβο. 
Like:
3
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Σοκολατάκια μαργαρίτες
Σοκολατάκια μαργαρίτες
ΙΑΝ 07. 2017
3775
Μια ιστορία για την απώλεια, το μοίρασμα και τις μικρές χαρές της ζωής
O αόρατος άνθρωπος
O αόρατος άνθρωπος
ΙΟΥΛ 14. 2016
3861
Μια πολύτιμη εμπειρία για το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια στην Ελλάδα της κρίσης, από τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Νικήτα Κανάκη
Η εργασία μου πριν ξεκινήσω να δουλεύω
Η εργασία μου πριν ξεκινήσω να δουλεύω
ΣΕΠ 21. 2018
1766
Το βιβλίο ως πηγή έμπνευσης
Μία ψυχή κρεμασμένη στο ταβάνι
Μία ψυχή κρεμασμένη στο ταβάνι
ΜΑΙ 20. 2019
1913
Η ιστορία της Μάρση
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus