Αλληλεπίδραση με μαθητές

01 ΑΠΡ 2017
Αλληλεπίδραση με μαθητές

Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση να επισκεφτούμε το Γυμνάσιο Βρυσών Αποκορώνου. Το Γυμνάσιο βρίσκεται σε ένα χωριό, έξω από την πόλη των Χανίων και εξυπηρετεί παιδιά από τα γύρω χωριά, τα οποία έρχονται στο σχολείο με μισθωμένο λεωφορείο.

 


Αφορμή στάθηκε η ιστορία της Σταυρούλας η οποία ήταν από τις πιο δημοφιλείς τον μήνα που δημοσιεύτηκε. Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε με τα παιδιά, να ευχαριστήσουμε αλλά και να επιβραβεύσουμε την Σταυρούλα για τις ιδέες αλλά κυρίως για τις σκέψεις της που ενέπνευσαν όλους όσοι τις διάβασαν. Η Σταυρούλα ένιωσε συγκινημένη από την εκδήλωση που έγινε με αφορμή την ιστορία της και εντυπωσιασμένη από την ανταπόκριση που είχε. Το γεγονός αυτό την ενθάρρυνε να συνεχίσει να γράφει. Τα υπόλοιπα παιδιά μας εμπνεύστηκαν από τις αξίες και τις ιδέες που προέβαλλε μέσα από την ιστορία της. 

 


 

Τα παιδιά, έδειξαν εξαιρετική ωριμότητα και ενδιαφέρον για την εκδήλωση. Παρακολουθησαν με ενδιαφέρον τις ιστορίες που διαβασαν η Σταυρούλα και η καθηγήτρια της. 
 

Με το ίδιο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και σχολιάσαμε το πώς η αφήγηση μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους. 
 

Πολλά παιδιά ενδιαφέρθηκαν για το CHARACTERS κάνοντας ερωτήσεις για την οργάνωση και την ανάπτυξη του ως project.
Με την υποστήριξη των εκδόσεων νήσος, προσφέραμε βιβλία για την βιβλιοθήκη των παιδιών και των καθηγητών.