Η συνέντευξη

Χωρίς προϋπηρεσία
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
1330 προβολές
 

Μαρία Σκαμπαρδώνη ΑΠΡ 09. 2018
από Μαρία Σκαμπαρδώνη


Μία καινούργια ημέρα ξημέρωνε και φως άρχισε να μπαίνει και να φωτίζει το δωμάτιο. Ξαπλωμένη στο κρεβάτι, είχα ανοίξει λίγο τα μάτια μου αλλά ένοιωθα ακόμα την επιθυμία να χουζουρέψω στο κρεβάτι. Έριξα μία βιαστική ματιά στο ρολόι και , ξαφνικά, διαπίστωσα ότι η ώρα ήταν περασμένη. Σηκώθηκα με τόση δύναμη ,λες και ένας κεραυνός με είχε χτυπήσει και είχε διαπεράσει όλο μου το κορμί. Είχα μία συνάντηση για δουλειά και δεν έπρεπε να αργήσω περισσότερο, χτενίστηκα, ντύθηκα, έπλυνα τα δόντια μου βιαστικά  και έκανα μία προσευχή όλα να πάνε καλά πριν κλείσω την πόρτα του σπιτιού μου.

Πήρα ένα ταξί και κατευθύνθηκα στο γραφείο. Είχα μαζί μου ένα βιογραφικό και όλη την καλή μου διάθεση. Φόρεσα το πιο όμορφο χαμόγελό μου και πριν μπω στη συνέντευξη έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου πως δε θα αφήσω κανένα εμπόδιο να με αποθαρρύνει από τους στόχους μου.

Στη συνέντευξη, θα είχα απέναντί μου δύο υπεύθυνους της εταιρείας. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και όταν με κάλεσαν στο γραφείο , πήρα μία βαθιά ανάσα και συγκέντρωσα το μυαλό και τις σκέψεις μου. Έπρεπε να αποπνέω έναν αέρα αυτοπεποίθησης, έτσι και αλλιώς ήταν η τρίτη συνάντηση που είχα κανονίσει για εργασία. Ήμουν προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο να ακούσω την περιβόητη φράση ‘’ θα σας καλέσουμε’’ και αυτό να μη συμβαίνει ποτέ.

Οι ερωτήσεις των υπευθύνων αφορούσαν τη ζωή, την προϋπηρεσία ακόμα και τις απόψεις μου για τον κόσμο και την εργασία. Ήθελαν, είπαν, να αξιολογήσουν όλο το φάσμα της προσωπικότητάς μου και να με αξιολογήσουν πρώτα ως άνθρωπο και έπειτα ως εργαζόμενη. Και ενώ η συζήτηση όδευε, όπως όλα έδειχναν σε ένα ευχάριστο τέλος, η κεραμίδα – ναι, ήρθε η στιγμή!- που θα έπεφτε στο κεφάλι μου. Διότι μου είπαν ότι έχω ένα καλό βιογραφικό , αλλά δε διέθετα την προϋπηρεσία που εκείνοι επιθυμούσαν. Μου έδωσαν όμως το λόγο τους ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Φυσικά, η πρώτη απορία που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η εξής: πάντα σε όλες τις δουλειές, απαιτούν προϋπηρεσία. Μα και οι πιο έμπειροι άνθρωποι κάποτε δεν ήταν άπειροι; Αν κανένας δεν τους έδινε ευκαιρία στην εργασία , τότε πώς θα γινόντουσαν και οι ίδιοι άνθρωποι με προϋπηρεσία; Φυσικά, μία βαθιά ανάσα βγήκε από μέσα μου αβίαστα, διότι η συνέντευξη τελείωσε και μπορούσα επιτέλους να ηρεμήσω. Δε μπορούσα έτσι και αλλιώς να κάνω κάτι περισσότερο, προσπάθησα και είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου.

Βγήκα στο δρόμο, σήκωσα τα μάτια και κοίταξα ψηλά στον ουρανό. Όλα θα πάνε καλά, σκέφτηκα μέσα μου. Ακόμα και αν τώρα μου κλείσουν κάποιες πόρτες, η ευκαιρία αργά ή γρήγορα θα έρθει σε εκείνον που προσπαθεί. Θα ήθελα να δώσω το μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους να μην απογοητεύονται , αλλά να πιστεύουν στο καλύτερο που δεν έχει έρθει ακόμα

Αυτή ήταν μία εμπειρία μου από μία αναζήτηση εργασίας….

Like:
8
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Η ημέρα που πέρασα τη φουρτουνιασμένη θάλασσα
Η ημέρα που πέρασα τη φουρτουνιασμένη θάλασσα
ΔΕΚ 18. 2016
6959
Τα συναισθήματα δύο Αφγανών κοριτσιών με λόγια και εικόνες
O αόρατος άνθρωπος
O αόρατος άνθρωπος
ΙΟΥΛ 14. 2016
3308
Μια πολύτιμη εμπειρία για το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια στην Ελλάδα της κρίσης, από τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Νικήτα Κανάκη
Να θυμηθώ να μη ξεχάσω
Να θυμηθώ να μη ξεχάσω
ΣΕΠ 26. 2018
1567
Καθημερινές εμπειρίες
Σοκολατάκια μαργαρίτες
Σοκολατάκια μαργαρίτες
ΙΑΝ 07. 2017
3151
Μια ιστορία για την απώλεια, το μοίρασμα και τις μικρές χαρές της ζωής
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus