Κυνηγώντας το σκοτάδι

Φωτογραφίζοντας την νύχτα
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
696 προβολές
 

Peter Appelin ΑΥΓ 12. 2017
από Peter Appelin
 

Οι περισσότεροι τουρίστες απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες παραλίες και τις ζεστές μέρες. Πήγαμε στην Κρήτη για να βρούμε σκοτεινά σημεία με χαμηλή φωτορύπανση για να δούμε τον γαλαξία. Η Κρήτη, ειδικά το νότιο κομμάτι, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που ανακαλύψαμε. Έτσι η νυχτερινή μας διασκέδαση έλαβε χώρα σε χωριά όπως ο Θέρισος και τα Λευκόγια όπου υπάρχει ελάχιστη φωτορύπανση. Αυτά είναι τα σημεία που μπορείς να δεις εύκολα τον γαλαξία με το μάτι. Οι συνθήκες ήταν τέλειες γύρω στις 23:00-01:30.

Κατά την διάρκεια της μέρας ψάξαμε για ενδιαφέροντα μέρη και συνθέσεις κοιτάζοντας προς τον νότο όπου θα βρισκόταν ο γαλαξίας γύρω στις 23:00.

Το να κυνηγάμε τον γαλαξία έχει γίνει σχεδόν εθισμός. Μόλις ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψεις την ομορφιά του σκοταδιού και της σιωπής. Σε μερικές τοποθεσίες μπορείς να ακούσεις την καρδιά σου να χτυπά, έχει τόση γαλήνη.

Ταξιδεύουμε όλο τον κόσμο για να βρούμε αυτά τα σκοτεινά σημεία και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για να βάλουμε σε μια ταινία. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κόστα Ρίκα, η Ινδονησία, το Κουβέιτ, όπου μπορείς να φανταστείς. Μερικές σκηνές της ταινίας έχουν προβληθεί στο National Geographic και άλλα τηλεοπτικά κανάλια. 

Αλλά το καλύτερο σημείο για έναν σκοτεινό ουρανό που έχουμε δει ως τώρα είναι η Νότια Κρήτη, πραγματικά υπέροχο μέρος τον Ιούλιο για τον γαλαξία.

Μια ταινία μεγάλου μήκους έρχεται. Θα επιστρέψουμε τον Οκτώβρη με Νοέμβρη για να την ολοκληρώσουμε. 

Like:
1
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Σκέψεις μιας έφηβης
Σκέψεις μιας έφηβης
ΦΕΒ 14. 2017
8222
«Άραγε πατέρα θα τα ξαναζήσουμε κάποτε μαζί, καθισμένοι κάτω από την ελιά μας, ένα χάραμα;»
Η νέα φεύγει
Η νέα φεύγει
ΙΟΥΛ 11. 2017
3691
Μια ιστορία για τη φιλία και τα νεανικά όνειρα στην Ελλάδα της κρίσης
Εσύ θα εγκατέλειπες ποτέ τον σκύλο σου;
Εσύ θα εγκατέλειπες ποτέ τον σκύλο σου;
ΦΕΒ 17. 2018
2794
Μια αληθινή ιστορία συναισθημάτων και πολιτικής οικονομίας
Οι αγώνες που έχασα
Οι αγώνες που έχασα
ΙΟΥΝ 16. 2018
1256
Διαπίστωσα πως η νίκη ήταν δική του
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus