Κυνηγώντας το σκοτάδι

Φωτογραφίζοντας την νύχτα
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
995 προβολές
 

Peter Appelin ΑΥΓ 12. 2017
από Peter Appelin
 

Οι περισσότεροι τουρίστες απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες παραλίες και τις ζεστές μέρες. Πήγαμε στην Κρήτη για να βρούμε σκοτεινά σημεία με χαμηλή φωτορύπανση για να δούμε τον γαλαξία. Η Κρήτη, ειδικά το νότιο κομμάτι, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που ανακαλύψαμε. Έτσι η νυχτερινή μας διασκέδαση έλαβε χώρα σε χωριά όπως ο Θέρισος και τα Λευκόγια όπου υπάρχει ελάχιστη φωτορύπανση. Αυτά είναι τα σημεία που μπορείς να δεις εύκολα τον γαλαξία με το μάτι. Οι συνθήκες ήταν τέλειες γύρω στις 23:00-01:30.

Κατά την διάρκεια της μέρας ψάξαμε για ενδιαφέροντα μέρη και συνθέσεις κοιτάζοντας προς τον νότο όπου θα βρισκόταν ο γαλαξίας γύρω στις 23:00.

Το να κυνηγάμε τον γαλαξία έχει γίνει σχεδόν εθισμός. Μόλις ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψεις την ομορφιά του σκοταδιού και της σιωπής. Σε μερικές τοποθεσίες μπορείς να ακούσεις την καρδιά σου να χτυπά, έχει τόση γαλήνη.

Ταξιδεύουμε όλο τον κόσμο για να βρούμε αυτά τα σκοτεινά σημεία και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για να βάλουμε σε μια ταινία. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κόστα Ρίκα, η Ινδονησία, το Κουβέιτ, όπου μπορείς να φανταστείς. Μερικές σκηνές της ταινίας έχουν προβληθεί στο National Geographic και άλλα τηλεοπτικά κανάλια. 

Αλλά το καλύτερο σημείο για έναν σκοτεινό ουρανό που έχουμε δει ως τώρα είναι η Νότια Κρήτη, πραγματικά υπέροχο μέρος τον Ιούλιο για τον γαλαξία.

Μια ταινία μεγάλου μήκους έρχεται. Θα επιστρέψουμε τον Οκτώβρη με Νοέμβρη για να την ολοκληρώσουμε. 

Like:
2
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Το μικρό νησί
Το μικρό νησί
ΙΑΝ 30. 2017
6488
Η ιστορία του Νίκου στην Χρυσή
11ος όροφος
11ος όροφος
ΝΟΕ 12. 2017
2352
Φωτογραφίες θυμάτων
Η μπαλιά
Η μπαλιά
ΙΟΥΝ 08. 2018
1800
Εικόνες από την Ελλάδα πριν το internet
Η γιαγιά και ο Ντοστογιέφσκι
Η γιαγιά και ο Ντοστογιέφσκι
ΟΚΤ 18. 2018
1843
Η γιαγιά μου πέθανε όταν βρισκόμουν στις πρώτες σελίδες
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus