Όταν μοίραζα φυλλάδια

Και ναι, αυτό το φυλλάδιο που πολλοί απορρίπτουν περιφρονητικά, για κάποιον μπορεί να είναι το εισόδημά του
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
816 προβολές
 

Μαρία Σκαμπαρδώνη ΟΚΤ 03. 2020
από Μαρία ΣκαμπαρδώνηΛένε πως στη ζωή αυτή όλα είναι τροχός και επιστρέφουν. Λένε επίσης πως κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς στην ίδια θέση που βρισκόταν κάποιος άλλος και τότε να αντιληφθείς πολλά πράγματα και να τα δεις με άλλη θέαση. 

Μοίραζα φυλλάδια όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Καμία δραστηριότητα δεν είναι ντροπή, ποτέ δεν είχα κανένα ταμπού στο να κάνω το οτιδήποτε, αρκεί να είναι επιλογή μου. Τα άφηνα σε καθρέφτες αυτοκινήτων, σε εισόδους πολυκατοικιών, σε γραμματοκιβώτια. Όχι ότι δεν το είχα ξανακάνει, αλλά αυτή τη φορά ήταν μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα.

Οι λόγοι ήταν πολλοί και διάφοροι, κυρίως ψυχολογικοί: ναι μεν είχα ξεκινήσει να έχω –επιτέλους!- ένα εισόδημα από την αρθρογραφία, αλλά μετά από μία επώδυνη προσωπική εμπειρία που με έκλεισε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που θα με έβγαζε εκτός σπιτιού, θα με έφερνε ξανά κοντά στους ανθρώπους, θα με βοηθούσε να αποκτήσω ξανά σωματική δραστηριότητα.

Το να μοιράζεις φυλλάδια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μεγάλη τιμή για όποιον το έχει κάνει, είτε για μία εβδομάδα, είτε για έναν μήνα, είτε για πάντα. Είναι δύσκολο να γυρίζεις δρόμους με τα πόδια σου ώρες ολόκληρες, να έχεις έναν ήλιο να σε ζεσταίνει, να έχει ένα βάρος στην πλάτη που ενοχλεί τη σπονδυλική σου στήλη.

Όταν μοίρασα φυλλάδια, άλλαξε η συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους ανθρώπους που έκαναν αυτή τη δραστηριότητα. Όχι πως δεν έπαιρνα όταν μου έδιναν, θέλω να στηρίζω όσο μπορώ τη δουλειά κάποιου, ακόμα και αν το προϊόν που διαφημίζεται είναι κάτι που δεν έχω ανάγκη. Όμως απέκτησα διαφορετική θεώρηση για αυτή την απασχόληση, διότι τη βίωσα και εγώ.

Και ναι, αυτό το φυλλάδιο που πολλοί απορρίπτουν περιφρονητικά, για κάποιον μπορεί να είναι το εισόδημά του. Να του εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό σήμερα. Και ας κουράζεται για ένα χαμηλό, έως πενιχρό εισόδημα- τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Αυτό το φυλλάδιο που κάποιος πετάει σε μία καφετέρια κάποιος άλλος μπορεί να περπατάει ώρες για να το μοιράσει.

Άπλωσε το χέρι και πάρε ένα φυλλάδιο, ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι. Ίσως βοηθήσεις έναν άνθρωπο περισσότερο από όσο πιστεύεις..

Like:
4
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Μονόλογος τιμονιού
Μονόλογος τιμονιού
ΦΕΒ 15. 2017
3519
«Η κόρη μου ταξιτζού!» Η απέχθεια στη φωνή του. Τι κατώτερο επάγγελμα για μια νέα κι όμορφη πτυχιούχο...
Ο δικός μου Αη Βασίλης
Ο δικός μου Αη Βασίλης
ΔΕΚ 23. 2018
2555
Κανένα θαύμα πουθενά..
Άνεργος... 23 ετών...
Άνεργος... 23 ετών...
ΜΑΡ 12. 2018
1957
Εκτός Ελλάδος
Φυσικό φαινόμενο
Φυσικό φαινόμενο
ΑΥΓ 28. 2018
3885
Μία φυσική λειτουργία σε μία αφύσικη πόλη.
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus