Οι Queen όπως με ενέπνευσαν

Συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
776 προβολές
 

Μαρία Σκαμπαρδώνη ΑΥΓ 04. 2018
από Μαρία Σκαμπαρδώνη


Ήμουν δεν ήμουν ένα κορίτσι 14 ετών. Ανήσυχο πνεύμα, δεν ήθελα να επαναπαύομαι ποτέ και προσπαθούσα  να ερευνώ και να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για την τέχνη, την ιστορία, τη ζωή την ίδια. Αφήνοντας ανοιχτή μία μέρα εντελώς τυχαία την τηλεόραση, τα μάτια και τα αυτιά ξεκίνησαν να ακούν με έντονο ενδιαφέρον ένα παράξενο ορχηστρικό κομμάτι το οποίο συνδύαζε το ροκ με την όπερα. Δεν ήταν άλλο από το περίφημο ‘’Bohemian Rhapsody’’ των Queen. Έκτοτε, έμεινε μέσα εκείνη η πρώτη εντύπωση που απέρρεε από το άκουσμα ενός μαγικού δημιουργήματος. Αυτή ήταν και η αρχή μίας μεγάλης αγάπης…

Λίγα χρόνια μετά, όταν ήμουν μαθήτρια Λυκείου, σε ένα μάθημα Αγγλικών μας έβαλαν να ακούσουμε τραγούδια των Queen και να συμπληρώσουμε τις λέξεις που έλειπαν. Αυτό ήταν! Εκείνη η στιγμή ήταν για εμένα κάτι το μοναδικό, ούσα μία νέα κοπέλα η οποία σε μεγάλο βαθμό ήταν μέχρι τότε επηρεασμένη από τα ακούσματα της pop κουλτούρας, για εμένα  ήταν η αρχή για μία μεγάλη εσωτερική αλλαγή και για μία διαφορετική αντίληψη επάνω στη Μουσική.

Άρχισα τότε, να αναζητώ τα πάντα για αυτούς, όπως και για τον front man του συγκροτήματος, Freddie Mercury. Κάθε φορά που άκουγα ένα τραγούδι τους αισθανόμουν μέσα μου έντονη την ανάγκη να σπάσω τα δεσμά μου, να ταξιδέψω μαζί τους, να αφήσω τον εαυτό μου να χαθεί σε μουσικές μελωδίες. Αυτή ήταν η αρχής της μελέτης μου επάνω στη μουσική, η εκλέπτυνση και η εμβάθυνση επάνω σε αυτή και η συνειδητοποίηση πως υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί τους οποίος πρέπει να ψάξεις για να τους βρεις.

Οι Queen είναι ό,τι αγάπησα περισσότερο στη μουσική, δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα κάτι που να με έχει συναρπάσει περισσότερο. Τους είμαι ευγνώμων, διότι μου απέδειξαν πως ένα συγκρότημα ή ένας μουσικός μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή σου και να είναι μία πηγή έμπνευσης και εσωτερικής αναζήτησης, ακόμα και αν δεν τους έχεις γνωρίσει ποτέ.

Σας ευχαριστώ Queen, σε ευχαριστώ Freddie.

Photo editing: CHARACTERS

Like:
4
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Η πιο χαρούμενη πρώτη μέρα στο σχολείο
Η πιο χαρούμενη πρώτη μέρα στο σχολείο
ΟΚΤ 15. 2016
1551
'' Είχαν φορτώσει στις πλάτες τις σχολικές τσάντες που τους είχαν χαρίσει οι οργανώσεις και φώναζαν συνθήματα: "ΣΧΟ-ΛΕΙ-Ο !!! ΣΧΟ-ΛΕΙ-Ο!!!!!"
Οι μάγισσες της πόλης και τα πεύκα
Οι μάγισσες της πόλης και τα πεύκα
ΝΟΕ 18. 2016
1945
Ευτυχώς που υπάρχει η κυρά-Νίκη
Ο ύπνος του μεσημεριού
Ο ύπνος του μεσημεριού
ΑΠΡ 12. 2016
1465
''Πάει, τον χάσαμε και τον μεσημεριανό μας ύπνο, μαζί με άλλες πάμπολλες αλλοτινές μας συνήθειες, ψηφίδες ενός πολιτισμού που τείνει να εκλείψει οριστικά''
Μια αληθινή ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού
Μια αληθινή ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού
ΜΑΙ 16. 2016
2507
Μία ιστορία που γρατσουνάει την ψυχή.
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus