Μαθαίνοντας από τον Bruce Lee

Η περισσότεροι με το όνομα του φέρνουν στο μυαλό τους έναν πρωταγωνιστή πολεμικών ταινιών...
ΙΔΕΕΣ
1078 προβολές
 

Μαρία Σκαμπαρδώνη ΝΟΕ 07. 2018
από Μαρία Σκαμπαρδώνη


Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, δεν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες εμπνεόμενη από τον Bruce Lee. Όμως, όταν ξεκίνησα να διαβάζω για αυτές, πλησίασα και τη δική του προσωπικότητα και ξέφυγα από τον επιφανειακό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπιζαν πολλοί ως τον ‘’σούπερ μαχητή’’. 

Για εμένα, ο Bruce ήταν ένας άνθρωπος με τεράστια πνευματικότητα, με διάθεση βελτίωσης του κόσμου και αποτίναξης των στερεοτύπων που καταπιέζουν και διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να αποτινάξει από επάνω του τα στερεότυπα με τα οποία μας διαποτίζει η κοινωνία από τη γέννησή μας κιόλας. Ήθελε να μεταδώσει το νόημα των πολεμικών τεχνών σε κάθε άνθρωπο, χωρίς να σκέφτεται τη θρησκεία ή την καταγωγή του, δείχνοντάς μας πως ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα αυτά.

Ο Bruce μου έδειξε πως το μικρό σώμα δεν αρκεί για να κρύψει το μεγαλείο, πως ένας γίγαντας μπορεί να κρύβεται επιδέξια μέσα σε αυτό. Με δίδαξε να μην κρίνω έναν άνθρωπο  από το πώς φαίνεται εξωτερικά, αλλά από το μεγαλείο της προσωπικότητάς του. Μου έδειξε πως η γνώση είναι εκείνη που περικλείει μέσα της την επιθυμία για διάθεση και αλλαγή, εκείνη που αναζητά την καινοτομία και την εναντίωση στα καθιερωμένα.

Οι περισσότεροι όταν φέρνουν στο μυαλό τους το όνομα του Bruce Lee, φαντάζονται έναν ατρόμητο ήρωα, πρωταγωνιστή σε ταινίες πολεμικών τεχνών που δίνει ξύλο στους κακούς και τιμωρεί την αδικία. Για εμένα, ήταν πάντα ένας πνευματικός άνθρωπος ο οποίος ήθελε να εξερευνήσει την ψυχή του και να εμβαθύνει στο πραγματικό νόημα της ζωής. Υπήρξε ένας μοναδικός φιλόσοφος ο οποίος στα 32 χρόνια που έζησε, δημιούργησε μία εικόνα η οποία θαυμάστηκε, αντιγράφηκε αλλά ποτέ δεν ξεπεράστηκε. Για εμένα, παραμένει ένας άνθρωπος ο οποίος με βοήθησε να αντιληφθώ πως σημασία έχει η εμβάθυνση στο πραγματικό νόημα της τέχνης και όχι η επιδερμική της γνώση. Ήταν εκείνος που με βοήθησε να αντιληφθώ πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι με τον καθένα μας να διέπεται από μία μοναδική διαφορετικότητα την οποία καλούμαστε να φανερώσουμε μέσα στην πορεία μας στη ζωή. 

Σε ευχαριστώ για όλα Bruce..


Διαβάστε ιδέες του Bruce Lee εδώ

Artwork by CHARACTERS


 

Like:
2
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ
Μια μάνα με το παιδί
Μια μάνα με το παιδί
ΦΕΒ 08. 2016
4360
Είναι κάποιες στιγμές που μοιάζουν με ποιήματα ...Και προσπαθείς να μαντέψεις το βαθύτερο μήνυμά τους: να χωρέσεις τη μαγεία τη ζωής στο νου και στην καρδιά σου.
Πάντα ο έρωτας
Πάντα ο έρωτας
ΦΕΒ 14. 2016
2907
...Κι όσοι τον αρνούνται είναι οι πιο βαριά ερωτευμένοι αυτοί. Από οδύνη, παλιά αιμορραγία, και από δέος
Ο γητευτής των αδέσποτων της Ιεράπετρας
Ο γητευτής των αδέσποτων της Ιεράπετρας
ΝΟΕ 11. 2016
5036
"Tο όνειρο μου είναι μια μέρα να μην υπάρχει κανένα ζώο δεμένο σε βαρέλι, κανένα ζώο που να υποφέρει''
Ο David Bowie, η μορταδέλα και μια ιστορία ενηλικίωσης
Ο David Bowie, η μορταδέλα και μια ιστορία ενηλικίωσης
ΙΑΝ 31. 2016
3380
...είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus