Iστορία ελπίδας

Κάνοντας ένα παιδικό όνειρο πραγματικότητα
ΙΔΕΕΣ
1486 προβολές
 

Αλέξανδρος Καστρινάκης ΣΕΠ 01. 2017
από Αλέξανδρος Καστρινάκης
 

Ονομάζομαι Καστρινάκης Αλέξανδρος.


Πριν ενάμιση χρόνο το παιδί μου διαγνώστηκε με όγκο νεφρού. Ακολούθησε χειρουργείο, ακτινοβολίες, βαριά πρωτόκολλα θεραπείας στα οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε. Υπήρξε επιδείνωση της νόσου σε σημείο που οι γιατροί στην Ελλάδα δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα... Εγώ ως γονιός δεν παραιτήθηκα. Δεν σκεφτόμουν τίποτα  άλλο από τον στόχο που είχα αρχικά: να πάρω ξανά το παιδί μου πίσω στο σπίτι, υγιές. Δεν το έβαλα κάτω και βρήκα βάσιμη ελπίδα...

Η φυσική κατάσταση του παιδιού ήταν καλή, έτσι έψαξα και βρήκα ένα κέντρο στην Αγγλία. Στείλαμε για ανάλυση ιστό από την Αμερική και βρέθηκαν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.
 
Η Ευαγγελία είναι ένα παιδί δυνατό – παρά το ό,τι δείχνουν οι απεικονιστικές εξετάσεις- είναι συνεχώς με το γέλιο, είναι ζωηρή και αυτό με κάνει να προσπαθώ ακόμα περισσότερο, να κυνηγάω την ελπίδα που έχω, να γυρίσω μια μέρα με το παιδί μου στο σπίτι.
 
Η Ευαγγελία είναι 8 χρονών, έχουμε ένα ακόμη κοριτσάκι 9,5 ετών, είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Είμαστε συνεχώς «πάνω» από τα παιδιά μας. Ζητώ έστω την κοινοποίηση της ιστορίας ώστε ο κόσμος εάν δεν μπορεί να συμμετάσχει οικονομικά, να βοηθήσει στην γνωστοποίηση της κατάστασης. Έστω και η κοινοποίηση είναι για μας μεγάλη βοήθεια. Αισθάνομαι ότι ο κόσμος θα «πάρει στις πλάτες του» το παιδί μας και θα το οδηγήσει στην ελπίδα.
 
Οι γιατροί στην Αγγλία μας είπαν ότι είναι μια δύσκολη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν και ναι, υπάρχει ελπίδα. Υπήρξαν και άλλα παιδιά που δυστυχώς δεν είχαν ελπίδα στην χώρα μας και όμως τα κατάφεραν. Εκεί λοιπόν στηρίζω την ελπίδα μου και την κυνηγάω. Εδώ και 1,5 χρόνο, επειδή το πιο κοντινό σε εμάς Ογκολογικό κέντρο απέχει 150 χλμ, έχουμε αφήσεις τις δουλειές μας και είμαστε κυριολεκτικά πάνω από το παιδί μας. Έχω φέρει και το άλλο μου παιδί εκεί, στο Ογκολογικό κέντρο και παλεύουμε όλοι μαζί. Προσπαθούμε να παραμείνουμε Οικογένεια, παρόλες τις δυσκολίες.
 
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να προστατέψω το παιδί μου, από όλη αυτήν την πίεση. Γνωρίζει ότι κάνουμε κάποιες θεραπείες οι οποίες είναι για το καλό του. Γνωρίζει ότι τώρα αυτές τις θεραπείες θα τις κάνουμε, ενδεχομένως στην Αγγλία.

Το παιδί μου όμως – και κρατήστε αυτό που σας λέω-  έχει όνειρα να ξανα γυρίσει στο σχολείο του και στο σπίτι του.
Αυτά τα όνειρα λοιπόν του παιδιού μου, δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο από το να κοιτάω μόνο μπροστά και να προσπαθήσω να εκπληρώσω τα όνειρα του, να γυρίσει ξανά σπίτι του, στο σχολείο του...
Like:
9
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ
 Οδυσσέας Ελύτης- Άγγελος Σικελιανός, μια απρόσμενη συνάντηση
Οδυσσέας Ελύτης- Άγγελος Σικελιανός, μια απρόσμενη συνάντηση
ΙΟΥΝ 18. 2016
3036
«Τότε αντίκρισα μιαν εικόνα που θα μου μείνει αξέχαστη: ο Σικελιανός όρθιος, ξυπόλυτος... Ένας αυθεντικός Έλληνας ποιητής που δεν αρνιότανε την αίσθηση, απεναντίας, την προωθούσε ώσπου να την αναποδογυρίσει και ν’ αναγνώσει μέσα της τα μυστικά σήματα»
  Απολογία ενός Κρητικού :  Να είσαι Έλληνας τον 21ο αιώνα σημαίνει...
Απολογία ενός Κρητικού : Να είσαι Έλληνας τον 21ο αιώνα σημαίνει...
ΙΑΝ 16. 2016
4936
Υ.Γ. Σύμφωνα με τον Κρητικό φιλόσοφο Επιμενίδη, «όλοι οι Κρήτες είναι ψεύτες»
Άνθρωποι στις κουβέρτες
Άνθρωποι στις κουβέρτες
ΙΑΝ 13. 2017
3218
Η ιστορία της συμβατικότητας
Τι είναι Έμπνευση;
Τι είναι Έμπνευση;
ΣΕΠ 15. 2017
1405
Εμπνευσμένες προσεγγίσεις της έννοιας από εσάς
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus