O CEO και η βροχή

Εγκαθιστώντας αξίες
ΚΟΣΜΟΣ
3054 προβολές
 

Συντακτική Ομάδα ΜΑΙ 06. 2017
από Συντακτική Ομάδα


Ο νεοπροσληφθείς CEO μιας μεγάλη αλυσίδας SuperMarket θέτει ώς κύρια αξία της στρατηγικής του  “πρώτα τον πελάτη”.  Μία από τις πολιτικές που εφαρμόζει για να υποστηρίξει την αξία αυτή είναι η δημιουργία parking. Μέχρι τότε το προνόμιο του parking βασίζονταν στην ιεραρχία. Υψηλόβαθμα στελέχη κατείχαν τα σημεία κοντά στην κεντρική είσοδο. Οι υπάλληλοι πάρκαραν πιο μακρυά.  Αλλά η νέα πολιτική απαιτούσε οι managers να παρκάρουν στην άκρη του  parking αφήνοντας ανοικτές τις μπροστινές θέσεις για τους πελάτες.  Αυτό έδινε επίσης την δυνατότητητα στην διοίκηση να βλέπει καθημερινά την κατάσταση από πρώτο χέρι. 

Ύστερα από λίγο μόλις καιρό από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, ο  CEO της εταιρίας έκανε μία σειρά επισκέψεων στα καταστήματα, φθάνοντας σε ένα κατάστημα μέσα σε τρομακτική καταιγίδα.  Χωρίς ομπρέλα, είχε δύσκολη επιλογή να κάνει: Να παρκάρει στην άκρη του parking, όπως προβλέπονταν, καταστρέφοντας το ακριβό κοστούμι του, ή να επιλέξει μία απο τις μπροστινές θέσεις κάνοντας μια εξαίρεση στον κανόνα για τον ίδιο; Οι υπάλληλοι του καταστήματος περίμεναν με αγωνία την άφιξή του, παρακολουθώντας το αυτοκίνητό του να έρχεται ενώ αναρωτιούνταν πού θα επιλέξει να παρκάρει.  Λίγο αργότερα είχαν την απάντηση. Μετά από σχεδόν 100 μέτρα καταρακτώδους βροχής, είδαν τη σκοτεινή φιγούρα ενός άνδρα να τρέχει στην βροχή, εντελώς μούσκεμα. 

Το συγκεκριμένο κατάστημα έτυχε να προσφέρει  φθηνά ανδρικά ρούχα σε έκπτωση.  Έτσι είχε την δυνατότητα να αγοράσει ένα και να συνεχίσει την επισκεψή του.  Αλλά η όψη του Γενικού Διευθυντή να  καταφθάνει μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω,  σίγουρα προκάλεσε συγκρατημένα γέλια, όπως επίσης και η θέα του με το φθηνό κουστούμι που αγόρασε από το κατάστημα.  Η ιστορία διαδόθηκε αστραπιαία.  Εκτός από το καλοπροαίρετο αστείο που έγινε για τον Διευθυντή,  το αναπόφευκτο  γεγονός πίσω από αυτό ήταν ότι πάντα έχει προτεραιότητα ο πελάτης, γνωρίζοντας απολύτως ότι αυτό θα του κόστιζε ένα καινούριο κοστούμι και ένα μικρό ''τσαλάκωμα'' της εικόνας του. 

Κάθε εταιρία έχει τη δική της “διακήρυξη αξιών”, αξίες που συνήθως καταγράφονται συχνά στην ιστοσελίδα της ως “αρχές και αξίες”, ή “αυτό που πιστεύουμε”.  Αλλά οι αξίες είναι απλά λέξεις καταγεγραμμένες κάπου.  Και παραμένουν ως τέτοιες, έως ότου κάποιος βρεθεί στο δίλημμα να τις ακολουθήσει ή να επιλέξει την εύκολη λύση και να τις αγνοήσει.  Ο εύκολος τρόπος είναι πάντα πιο βολικός, σε βοηθά να ξεφεύγεις από την δύσκολη θέση και να δείχνεις πιο cool.  

Οι επιχειρήσεις ως ζωντανά κομμάτια μιας υγιούς και αναπτυσσόμενης κοινωνίας, όχι μόνο αντανακλούν την ηθική της αλλά, ιδανικά, θα πρέπει να είναι εκείνες που θα την οδηγούν, ενδυναμώνοντας την με αξίες, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη κοινωνία.


Source: Annette Simmons - The Story Factor
Photography: Pexels

Like:
10
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ
Ένα Ινδικό άρωμα στην Γαλλία
Ένα Ινδικό άρωμα στην Γαλλία
ΙΟΥΛ 02. 2017
1435
Σπάζοντας τα στεγανά της αγοράς
Τόλμησε να ονειρεύεσαι
Τόλμησε να ονειρεύεσαι
ΟΚΤ 02. 2017
511
Η αγάπη ανθίζει ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες
Η Πόλη θυμάται...
Η Πόλη θυμάται...
ΜΑΙ 18. 2017
961
Το Μουσείο Πόλης Βόλου και η αναπαράσταση μιας πόλης μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες
Μια ιστορία απο τον Ερυθρό Σταυρό στο μαρτυρικό  Δίστομο…
Μια ιστορία απο τον Ερυθρό Σταυρό στο μαρτυρικό Δίστομο…
ΙΟΥΝ 12. 2017
3391
'' Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά ''
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
comments powered by Disqus