Η ιστορία του Camembert

Εμπνευσμένη αφήγηση προϊόντος από την google
ΚΟΣΜΟΣ
1635 προβολές
 

Συντακτική Ομάδα ΑΠΡ 28. 2017
από Συντακτική Ομάδα


Σύμφωνα με τον μύθο, η κα Harel, ήταν μία 30 ετών τυροπαραγωγός από την πόλη Vimoutiers, στην Νορμανδία. Διδάχτηκε την τέχνη του τυρίου από τον μοναχό κ. Bonvoust. Προφανώς έκανε κάποιες μικρέ προσαρμογές στην αρχική συνταγή, αφαιρώντας την κρέμα, κάνοντας μικρότερες "ροδες" τυριού, συσκευάζοντας το σε μικρές ξύλινες συσκευασίες. 


Πηγές: google, wikipedia
 

LIKE:
4
Πρώτο Camambert φτιάχτηκε από μη παστεριωμένο γάλα, ενώ το γνήσιο Νορμαδικό ""Camembert de Normandie", επιβάλεται από τον νόμο να φτιάχνεται αποκλειστικά με μη παστεριωμένο γάλα. Αρκετοί σύγχρονοι παρασκευαστές τυριού, ωστόσο, χρησιμοποιούν παστεριωμένο γάλα για λόγους ασφάλειας,  συμόρφωσής τους με τον νόμο αλλά και ευκολία. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
3
Παρασκευάζεται από ζεστό γάλα εμβολιασμένων αγελάδων με μεσοφυλικά βακτήρια. Αφαιρείται η κρέμα του γάλακτός και...

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
5
...προσθέτοντας ειδικό ένζυμο (rennet) που βοηθά στην μίξη και το πήξημο. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
3
Το τυρόπηγμα σε κύβους του 1εκ., αλατίζεται και μεταφέρεται σε κυλινδρικά καλούπια του Camambert. Τα καλούπια γυρίζονται κάθε 6 με 12 ώρες, για να επιτρέψουν στο μείγμα να ρέει ομοιόμορφα στα καλούπια. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
4
Ύστερα από 48 ώρες, κάθε κύλινδρος περιέχει μία επίπεδη, στερεή μάζα που ζυγίζει γύρω στα 250 γρ.  Εκείνη την στιγμή το φρέσκο τυρί είναι σκληρό, εύθραστο και άγευστο.

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

Like:
8
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ
Επανένωση
Επανένωση
ΣΕΠ 28. 2017
318
Μετά από ένα χρόνο χωρισμού μια οικογένεια προσφύγων επανενώθηκε μέσω ενός φράκτη στην Κύπρο
Όνειρα ζωής σε μισή γυάρδα
Όνειρα ζωής σε μισή γυάρδα
ΜΑΡ 04. 2017
1532
Μπορεί να ζήσει κάποιος σε μισή γυάρδα;
«Είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες»
«Είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες»
ΜΑΡ 27. 2016
556
«Συγγνώμη Βέλγιο» έγραφε με μαρκαδόρο στο κορμί του ο μικρός Σύρος πρόσφυγας που στεκόταν στις σιδηροδρομικές γραμμές στην ουδέτερη ζώνη Ελλλάδας-ΠΓΔΜ...
Ξεπερνώντας τα όρια της επιτυχίας
Ξεπερνώντας τα όρια της επιτυχίας
ΣΕΠ 29. 2016
2199
Η ιστορία ενός επιχειρηματικού γίγαντα που δεν αρκέστηκε στην επιτυχία του
Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου