Η ιστορία του Camembert

Εμπνευσμένη αφήγηση προϊόντος από την google
ΚΟΣΜΟΣ
1365 προβολές
 

Συντακτική Ομάδα ΑΠΡ 28. 2017
από Συντακτική Ομάδα


Σύμφωνα με τον μύθο, η κα Harel, ήταν μία 30 ετών τυροπαραγωγός από την πόλη Vimoutiers, στην Νορμανδία. Διδάχτηκε την τέχνη του τυρίου από τον μοναχό κ. Bonvoust. Προφανώς έκανε κάποιες μικρέ προσαρμογές στην αρχική συνταγή, αφαιρώντας την κρέμα, κάνοντας μικρότερες "ροδες" τυριού, συσκευάζοντας το σε μικρές ξύλινες συσκευασίες. 


Πηγές: google, wikipedia
 

LIKE:
4
Πρώτο Camambert φτιάχτηκε από μη παστεριωμένο γάλα, ενώ το γνήσιο Νορμαδικό ""Camembert de Normandie", επιβάλεται από τον νόμο να φτιάχνεται αποκλειστικά με μη παστεριωμένο γάλα. Αρκετοί σύγχρονοι παρασκευαστές τυριού, ωστόσο, χρησιμοποιούν παστεριωμένο γάλα για λόγους ασφάλειας,  συμόρφωσής τους με τον νόμο αλλά και ευκολία. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
3
Παρασκευάζεται από ζεστό γάλα εμβολιασμένων αγελάδων με μεσοφυλικά βακτήρια. Αφαιρείται η κρέμα του γάλακτός και...

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
5
...προσθέτοντας ειδικό ένζυμο (rennet) που βοηθά στην μίξη και το πήξημο. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
3
Το τυρόπηγμα σε κύβους του 1εκ., αλατίζεται και μεταφέρεται σε κυλινδρικά καλούπια του Camambert. Τα καλούπια γυρίζονται κάθε 6 με 12 ώρες, για να επιτρέψουν στο μείγμα να ρέει ομοιόμορφα στα καλούπια. 

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

LIKE:
4
Ύστερα από 48 ώρες, κάθε κύλινδρος περιέχει μία επίπεδη, στερεή μάζα που ζυγίζει γύρω στα 250 γρ.  Εκείνη την στιγμή το φρέσκο τυρί είναι σκληρό, εύθραστο και άγευστο.

Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου

Like:
7
Σχόλιο(α)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ
Η Πόλη θυμάται...
Η Πόλη θυμάται...
ΜΑΙ 18. 2017
941
Το Μουσείο Πόλης Βόλου και η αναπαράσταση μιας πόλης μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες
Ο Bowerman και η βάφλα
Ο Bowerman και η βάφλα
ΣΕΠ 03. 2017
557
Μια ιστορία έμπνευσης
Οι πληγές του πολέμου
Οι πληγές του πολέμου
ΝΟΕ 18. 2017
583
Γιατί οι άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες ;
Οι Ελληνίδες «φαμπρικούδες»
Οι Ελληνίδες «φαμπρικούδες»
ΔΕΚ 10. 2017
627
Από τότε που δούλευε στο εργοστάσιο, ούτε στην αυλή δεν προλάβαινε να καθίσει, ούτε μια κουβέντα ν’ αλλάξει με τις γειτόνισσές της. Έφευγε νύχτα ακόμα.
Σχόλια | Πατήστε για να δείτε τα σχόλια του άρθρου