Ηλίας  Κοπανάκης

Ηλίας Κοπανάκης

Ο Ηλίας Κοπανάκης γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1977 στον Μαρουλά Ρεθύμνου.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο «Περιβάλλον» από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Πολυτεχνείου Κρήτης τα τελευταία 12 χρόνια. Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στον χώρο των απολυμάνσεων και στον χώρο της εστίασης («Μυλόπετρα» στον Μαρουλά Ρεθύμνου).
Έχει συγγράψει ένα πολυσέλιδο βιβλίο για τον Μαρουλά (Εκδόσεις Καλαϊτζάκης, Ρέθυμνο, 2011), χωριό με μακραίωνη ιστορία που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο οικιστικό σύνολο και παραδοσιακός οικισμός. Το βιβλίο «Μαρουλάς Ρεθύμνου, Αναψηλάφηση μιας μακραίωνης πορείας στον χρόνο» έτυχε θετικών κριτικών στο χώρο της τοπικής ιστοριογραφίας. Επίσης έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, η πρώτη με τίτλο «Ίσκιος του Έρωτα» (Εκδόσεις Όστρια, Αθήνα, 2014) και η δεύτερη με τίτλο «Κηροδοσία των Ανέμων» (Εκδόσεις Γκοβόστης, Αθήνα, 2015).
Συμμετείχε ενεργά στα Κινήματα των πολιτών ενάντια στα μνημόνια από την έναρξή τους το 2010 έως και το 2013. Έχει συγγράφει δεκάδες άρθρα, σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα ή σημαντικά ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας, που έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης και σε ελληνικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και blogs.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΗΓΗΤΗ

Το μήνυμα εστάλη με επιτυχία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ

ΙΔΕΕΣ
ΟΚΤ 26. 2016
1750
'' H ζωή ποτέ δεν τελειώνει, δεν πεθαίνει...Δε τέλειωσε ούτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μαουτχάουζεν, ούτε στα λεπροκομεία της Σπιναλόγκας και της Λέρου. Γιατί να τελειώσει τώρα ; ''