Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι το δεύτερο παιδί του Παναγιώτη και της Μιρέλλας. Είναι 32 ετών και σε ηλικία 14 μηνών διαγνώστηκε ότι πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου, μια γονιδιακή νόσο. Το προσδόκιμο ζωής του δεν ήταν μεγαλύτερο από την εφηβεία. Ομως οι γονείς του δεν του στέρησαν μια παιδική και εφηβική ζωή η οποία έμοιαζε με αυτήν των άλλων συνομιλήκων του, παρ' όλο που η κατάσταση της αναπηρίας ήταν περιθωριοποιημένη σε μεγάλο βαθμό εκείνη την περίοδο.

Το 1999, και όντας ο ίδιος στην Γ’ Γυμνασίου, γίνεται ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρελαύνει ως σημαιοφόρος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το 2003 εισέρχεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και το 2010 αποφοιτά αριστούχος από αυτήν. Το 2014 αποκτά τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών και την περίοδο 2013-2015 παρακολουθεί μετεκπαιδευτικά σεμινάριο στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. Το Σεπτέμβριο 2016 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Ψυχιατρικής και πλέον είναι  Ψυχίατρος - Σεξολόγος.

Το 2014 μαζί με άλλα 5 άτομα με αναπηρία ιδρύουν τον πρώτο ελληνικό Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης με το όνομα i-Living στον οποίο επιτέλεσε Πρόεδρος το έτος 2015, ενώ την ίδια χρονιά -και μέχρι σήμερα- εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΗΓΗΤΗ

Το μήνυμα εστάλη με επιτυχία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ

ΙΔΕΕΣ
ΝΟΕ 29. 2016
27478
Σκέψεις και ιδέες ενός ξεχωριστού ανθρώπου