Ελίζα Δημητρά

Ελίζα Δημητρά

H Ελίζα Δημητρά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 κι ειναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διατήρηση της βιοποικιλότητας απο τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Montpellier 2. Εχει δουλέψει ως φροντίστρια άγριων ζώων σε περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθως επίσης έχει παραδώσει παρουσιάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικής σχετικά με την ανακύκλωση.
Ζει με τους δυο σκύλους της στην Αθήνα και αναζητά μια ηθική και ουσιώδη απασχόληση που να προσφέρει στην κοινωνία διότι ως ακτιβίστρια δε μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι ανήθικο και ημίμετρο. 
Υπερασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα των ζώων αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2015 αφιερώνει πολύ χρόνο & πολλή ενέργεια και στους πρόσφυγες. Διατηρεί ένα γκρουπ στο facebook για τα (αδέσποτα κυρίως) ζώα στη Συρία, από τον Ιούλιο  αγωνίζεται για τα αιχμάλωτα δελφίνια και πλέον αγωνίζεται και για το πρόβλημα της παραγωγής φοινικέλαιου που επιδρά αρνητικά στο περιβάλλον.
Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει σε ενα ντοκιμαντέρ για τη χορτοφαγία και το κίνημα του βιγκανισμού και προσπαθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων και μέσω των 2 blog της, ενός Ελληνόφωνου κι ενός Αγγλόφωνου, να προωθεί ιδέες για μια ζωή πιο φιλική προς το περιβάλλον (Zero waste movement) μα κυρίως προσπαθεί να ενημερώσει και να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με θέματα σεβασμού προς κάθε μορφή ζωής, ανεξαρτητώς είδους, φύλου, γεωγραφικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού. 
Ονειρεύεται να δει μια μέρα έναν κόσμο με ανθρώπους χωρίς επιλεκτική ενσυναίσθηση στον οποίο οι ακτιβιστές που μάχονται ενάντια στον ρατσισμό και στον σεξισμό θα μάχονται κι ενάντια στον σπισισμό με το ίδιο πάθος.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΗΓΗΤΗ

Το μήνυμα εστάλη με επιτυχία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ

ΚΟΣΜΟΣ
ΙΑΝ 25. 2017
5916
Από το Ιράκ στη Λέσβο κι από εκεί στη Νορβηγία μέσω Γερμανίας...
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΙΑΝ 16. 2017
10705
Στην Ελλάδα ο κόσμος δε γνωρίζει ότι αυτό είναι δυνατό
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΙΑΝ 05. 2017
7538
Εσείς; Πως θα νιώθατε αν σας είχαν κλέψει από την οικογένεια σας, σας είχαν πουλήσει και μετά σας εγκατέλειπαν;